To år Etter å ha feiret sitt syttifemte jubileum, Vil Houghton Library ha noe annet å feire før det åttiende: det største renoveringsprosjektet i sin historie.

selv om En plan om å revolusjonere biblioteket—Harvards hovedarkiv for sjeldne bøker og manuskripter (se «An ‘Enchanted Place», Mars-April 2017, side 36, på jubileumsutstillingen) – lenge har ulmet, ble prosjektets timing ansporet av en donasjon av både bøker og penger Fra Peter J. Solomon ‘ 60, Mba. ’63, styreformann og grunnlegger av det eponymous investment-banking firmaet. Den foreslåtte konstruksjonen senterer ideen om tilgjengelighet, både bokstavelig og figurativt. Solomon Og Thomas Hyry, Fearrington bibliotekar Av Houghton Library, håper endringene vil trekke flere mennesker inn i et rom som ofte føles underutnyttet.

Solomon sa at som studenter gikk han og hans klassekamerater ofte forbi Houghton for å få måltider i den tidligere Freshman Union. «Vi brukte Alle Lamont Og Widener, men ingen gikk noen Gang Til Houghton .»

når han bestemte seg for hvor han skulle donere sin samling av barnelitteratur, manuskripter og illustrasjoner, betraktet Han Princetons Cotsen Children ‘ S Library, Morgan Library & Museum Og Metropolitan Museum of Art—men som Tidligere Harvard-Tilsynsmann mistenkte han alltid at samlingen ville ende opp I Houghton. I 2017 forpliktet Han seg til å donere det, men med en advarsel: At Harvard gjør noen endringer for å åpne Houghton opp til flere mennesker. Solomon sa Houghton sitter på «prime real estate», men ofte virker det ikke som det.

han var en stor fan av planene biblioteket utarbeidet som svar, og Da Harvard ba om hjelp til å fullføre prosjektet, bestemte Han og hans kone å donere et flertall av midlene som kreves for ferdigstillelse. «Og grunnen til at jeg ikke bare gir dem samlingen min, men gir dem en god del penger, er at jeg ikke vil at dette skal være posthumt,» sa han og lo. «Jeg har ingen planer om å forlate denne jorden, men jeg gjør ikke planleggingen. Du vet hva De sier, ‘Planer er verdiløse; planlegging er viktig.'»

Houghton ‘ s murstein faç vil ikke endres, men landskapet rett foran vil gjennomgå en ansiktsløftning. Ann Beha Architects la merke til At De opprinnelige tegningene av Houghtons oppføring var forskjellig fra det som faktisk ble bygget. Dette, Ann Beha sa, ga dem følelsen av at de kunne re-utvikle området. Der det nå er en liten trapp og podium—typisk for georgiansk arkitektur—har firmaet hennes designet en fullt tilgjengelig inngang med mykt graderte symmetriske gangveier som møtes ved inngangsdøren. Planene inkluderer også et lite samlingssted foran biblioteket og en sentral trapp.

» min innsats er at alle vil føle at de kan bruke de skrånende gangveiene, «Sa Beha i et intervju,» fordi Det kommer til å være en naturlig måte å komme opp til bygningen.»


en luftig utsikt viser redesignet gangveier og nye landskaps foran biblioteket, gi Houghton mer tilstedeværelse i Gården.
Gjengivelse av Ann Beha Architects

i Dag må rullestolbrukere gå Inn I Houghton gjennom Lamont eller Widener, ledsaget av En Harvard-medarbeider, via en underjordisk tunnel og en personalheis. Dette var en viktig driver for prosjektet. «Vi ønsker å overholde både etiske og juridiske komponenter av tilgjengelighet,» Sa Hyry. «Men mer enn det, vi ønsker å være et bibliotek som er åpent for alle. Og hvis du ikke kan navigere et sett med trapper, er det en veldig vanskelig ting.»

Houghton indre spiraltrapp vil forbli den samme, men bygningen får en ny heis, den første for ikke-ansatte bruk. Anne-Marie Eze, direktør for vitenskapelige og offentlige programmer, sa bibliotekarer forventet at det ville være vanskelig å finne plass til en ny heis. Det viste seg, lykkelig, at en heissjakt var en del av den opprinnelige pre-Verdenskrig design, noe som gjør installasjonen overraskende enkelt.

bibliotekets lobby, som har forblitt omtrent den samme siden starten, vil også gjennomgå noen endringer med sikte på å «oppleve» rommet. Dens åtte omsluttende bokhyller vil bli erstattet av utstillinger som viser Noen Av Houghtons beholdninger, med gjenstandene som endres gjennom året. Og å fjerne to av de eksisterende bokhyllene, Sa Hyry, vil la dagslyset skinne gjennom lobbyens to store vinduer. For tiden lyser det meste av lyset et skap på den ene siden og et kontor på den andre. «Forskningsbiblioteker har en følelse av å være veldig mørk, og det er dramatisk, men til tider, med vårt vær I New England, vil Du ta med litt lys inn,» Sa Beha. «Bevaringsstandarder har holdt oss veldig fokusert på å håndtere lys, men jeg tror vi skal kunne, når vi studerer alternativene, introdusere litt mer dagslys inn i mellomrommene.»

Fremtidige besøkende vil også legge merke til et nytt sikkerhetssystem. Nå, en vakt sitter ved et skrivebord i lobbyen, ansvarlig for innbydende og orientere gjester og sikre at samlingene bo trygt—en kombinasjon av plikter Hyry erkjenner er ikke ideelt. I den nye planen vil besøkende bli møtt av en utpekt medarbeider – en ny stilling-og vil samhandle med sikkerhet bare på vei ut, gjennom en egen utgangsdør.

«Vi vil at du skal komme inn i dette biblioteket og tenke,» jeg er et spesielt sted. Dette stedet er vakkert, det er utsmykket. Noe veldig viktig foregår her, » Sa Hyry. – Vi vil ikke at du skal tenke» Å, hører jeg til her? Vi ønsker å formidle en følelse av tilhørighet.»

Utenfor lobbyen kommer kanskje den største forandringen til lesesalen – det eneste stedet forskerne kan tilbringe tid med gjenstander fra samlingen. Personalet sitter mot forsiden av rommet, overvåker det og bistår forskere. Men som det står, er det litt for one-size-fits-all.

«Et veldig spesifikt punkt må gjøres,» Sier Hyry under en tur, hvisker for ikke å forstyrre dusin eller så folk som gjør forskning. «Dette rommet er for høyt….Vi vil at spaces skal muliggjøre samhandling, og vi vil at noen steder skal være stille. Fordi hvis Du kommer Fra Frankrike i en uke for å studere ting du bare kan komme hit, vil du ha et optimalt studiemiljø.»

den nye planen bryter rommet inn i tre seksjoner, slik at grupper kan jobbe sammen uten å forstyrre de som foretrekker å gjøre sin forskning i stillhet. Personalet vil fortsette å overvåke og arbeide med gjester, men det vil være en egen lydisolert oppføring og help-desk område.

Et gulv under Alt Dette vil houghtons bad bli utvidet og gjort kodekompatible. Dens stabler, som ligger i kjelleren og kjelleren, må omarrangeres under konstruksjonen (spesielt under badene), med alle bøker nøye sporet og flyttet.

Heldigvis vil nesten hele samlingen være tilgjengelig for bruk i et midlertidig hjem I Wideners tidsskrifter. Det er ikke et ukjent sted for disse beholdningene: Før Houghton ble bygget, Harvard lagret dem i samme sted, en gang kalt » Treasure Room.»

«det er noe vi tar litt tilfredshet fra i denne planen,» Sa Hyry. «Det er noe av en homecoming.»

Da Keyes Dewitt Metcalf ankom som direktør For Harvard University Library og bibliotekar For Harvard College Library i September 1937, skjønte han raskt tre ting om Universitetets samlinger: De var store, varierte og ikke spesielt godt bevart. Widener (ferdigstilt i 1915) manglet air condition. Dette skapte en vanskelig situasjon-noen ganger bokstavelig talt-for de sjeldne bøkene som ligger innenfor. Bibliotekarer kjempet for å holde sine samlinger beskyttet mot den tørre varmen om vinteren, fuktighet om sommeren, og stadig mer gjennomgripende forurensning fra byen.

innen måneder Etter utnevnelsen satte Metcalf tre forslag foran Harvard Corporation. Den første var for et eget sjeldent bokbibliotek, koblet Til Widener med tunnel. Den andre var for et tilstøtende bibliotek for studenter. Den tredje var for et lagringsanlegg som skulle deles med andre biblioteker. De tre planene ble raskt godkjent, og hjulpet av En donasjon Fra Arthur A. Houghton Jr. ‘ 29-selv en boksamler. Houghton og Lamont kom i kort rekkefølge; depotet kom ikke sammen til 1986.

det brennende tempoet i plangodkjenning og finansiering ble matchet av tempoet i design og engineering. Houghton valgte William G. Perry, mest kjent for sin grundige restaurering Av Colonial Williamsburg, som sjefsarkitekt. Byggingen kom i gang nesten umiddelbart, noe som viste seg å være en stor velsignelse: biblioteket ble fullført kort tid før angrepet På Pearl Harbor.

«Houghton Library ble bygget i omtrent det siste øyeblikket hvor det var mulig å gjøre slikt arbeid,» skrev Bainbridge Bunting, Ph. d. ’52, I Harvard: An Architectural History. «Noen få måneder senere ville mangel på materialer forårsaket av krigen ha gjort bygging umulig; etter krigen ville kostnaden for materialer og arbeidskraft ha utelukket et slikt foretak av økonomiske årsaker alene.»Lamont Library, fullført like etter krigen, viser hvor stor en arkitektonisk forskjell et halvt tiår kan gjøre.

for å fullføre det første prosjektet så raskt krevde en stor forpliktelse fra Det tidligere Treasure Room lille stab. I En Houghton Library Chronicle: 1942-1992, tidligere Houghton bibliotekar William H. Bond kalt bevegelsen av bøker Fra Widener til sin nye plassering «en gjør-det-selv-operasjon,» der ansatte ble ofte belastet med å flytte bøker om natten og i helgene:

dette» hjemmeindustri » – aspektet ved flyttingen til det nye biblioteket og forberedelsene til sitt engasjement, nødvendiggjort av budsjettbegrensninger på størrelsen på staben, la betydelige byrder på de involverte. Samtidig skapte det en følelse av engasjement og espirit de corps som har gjennomsyret Houghton Library under det meste av sin historie.

Houghtons espirit de corps gjenstår. Når du blir spurt hvordan logistisk bøkene blir flyttet, Så Hyry hjelpeløst til himmelen. «Jeg smiler fordi jeg tror det er veldig sannsynlig at nesten hvert medlem av personalet må flytte noe på et tidspunkt,» sa han med en latter. «Og når jeg snakker om det offentlig, med god grunn, snakker jeg om hvor spennende det er, fordi det er bokstavelig talt en en gang i livet mulighet til å gjøre noe bra i denne bygningen.Men det er ikke et lite prosjekt, og det er utrolig forstyrrende for våre ansatte, og de er heroiske om det.»

«det er definitivt alle hender på dekk,» la Eze til.

i en ideell verden ville biblioteket ikke måtte stenge i det hele tatt, men omfanget av renoveringen krever bare å stenge bygningen i et år, som begynner i September 2019. For Hyry Og Solomon, selv om, ventetiden vil være verdt det. Houghton planlegger allerede for mange flere besøkende etter at renoveringen er fullført, Og Solomon sa at Han har mottatt e-post fra alumni som uttrykker entusiasme om prosjektet og bibliotekets fremtid.

«jeg tror det bare øker interessen for og undervisning og bruk av bøker,» Sa Salomo. «Og det vil glede min kone fordi nå går samlingen min et sted, og hun kan kvitte seg med rotet.»

Posted on

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.