to år efter at have fejret sit syvoghalvfjerds jubilæum, vil Houghton Library have noget andet at fejre før det ottende: det største renoveringsprojekt i sin historie.

selvom en plan om at forny biblioteket-Harvards hovedregister for sjældne bøger og manuskripter (se “et fortryllet sted”, marts-April 2017, side 36, på jubilæumsudstillingen)—har længe været ulmende, blev projektets timing ansporet af en donation af både bøger og penge fra Peter J. Solomon ’60, M. B. A. ’63, formand og grundlægger af det eponyme investeringsbankfirma. Den foreslåede konstruktion centrerer omkring ideen om tilgængelighed, både bogstaveligt og billedligt. Solomon og Thomas Hyry, Fearrington Bibliotekar af Houghton Library, håber ændringerne vil trække flere mennesker ind i et rum, der ofte føles underudnyttet.

Solomon sagde, at han og hans klassekammerater som studerende ofte gik forbi Houghton for at få måltider i den tidligere Nybegynderunion. “Vi brugte alle Lamont og udvider, men ingen gik nogensinde til Houghton.”

da han besluttede, hvor han skulle donere sin samling af børnelitteratur, manuskripter og illustrationer, overvejede han Princetons Cotsen børnebibliotek, Morgan Library & Museum og Metropolitan Museum of Art—men som tidligere Harvard-Tilsynsmand mistænkte han altid, at samlingen ville ende i Houghton. I 2017 forpligtede han sig til at donere det, men med en advarsel: at Harvard foretager nogle ændringer for at åbne Houghton op for flere mennesker. Solomon sagde, at Houghton sidder på” prime real estate, ” men ser ofte ikke ud som det.

han var en stor fan af de planer, biblioteket udarbejdede som svar, og da Harvard bad om hjælp til at gennemføre projektet, besluttede han og hans kone at donere et flertal af de nødvendige midler til færdiggørelsen. “Og grunden til, at jeg ikke kun giver dem min samling, men giver dem en hel del penge, er, at jeg ikke ønskede, at dette skulle være postume,” sagde han og lo. “Jeg har ingen planer om at forlade denne jord, men jeg planlægger ikke. Du ved, hvad de siger, ‘planer er værdiløse; planlægning er afgørende.'”

Houghton ‘ s brick fa pursade vil ikke ændre sig, men landskabet direkte foran vil gennemgå en ansigtsløftning. Ved undersøgelsen af bygningen bemærkede Ann Beha Architects, at de originale tegninger af Houghtons indgang adskiller sig fra det, der faktisk blev bygget. Dette, sagde Ann Beha, gav dem en fornemmelse af, at de kunne udvikle området igen. Hvor der nu er en lille trappe og podium—typisk for georgisk arkitektur—har hendes firma designet en fuldt tilgængelig indgang med blødt sorterede symmetriske gangbroer, der mødes ved indgangsdøren. Planerne inkluderer også et lille samlingssted foran biblioteket og en central trappe.

” min indsats er, at alle vil føle, at de kan bruge de skrå gangstier, “sagde Beha i en samtale,” fordi det vil være en naturlig måde at komme op til bygningen.”


en luftfoto viser de redesignede gangbroer og nye landskabspleje foran biblioteket, giver Houghton mere tilstedeværelse i gården.
Rendering høflighed af Ann Beha Architects

i dag skal kørestolsbrugere indtaste Houghton gennem Lamont eller udvider, ledsaget af en Harvard medarbejder, via en underjordisk tunnel og en Personale elevator. Dette spørgsmål var en vigtig drivkraft for projektet. “Vi ønsker at overholde både etiske og juridiske komponenter i tilgængelighed,” sagde Hyry. “Men mere end det, vi ønsker at være et bibliotek, der er åbent for alle. Og hvis du ikke kan navigere i et sæt trapper, er det en meget vanskelig ting.”

Houghtons indvendige vindeltrappe forbliver den samme, men bygningen får en ny elevator, den første til brug uden personale. Anne-Marie, direktør for videnskabelige og offentlige programmer, sagde bibliotekarer forventede, at det ville være svært at finde plads til en ny elevator. Det viste sig heldigvis, at en elevatorskakt var en del af det originale design før Anden Verdenskrig, hvilket gjorde installationen overraskende let.

bibliotekets lobby, som har været stort set den samme siden starten, vil også gennemgå nogle ændringer med det formål at “opleve” rummet. Dens otte omkransende reoler vil blive erstattet af udstillinger, der viser nogle af Houghtons bedrifter, hvor objekterne ændrer sig hele året. Og fjernelse af to af de eksisterende bogreoler, sagde Hyry, vil lade Dagslys skinne gennem lobbyens to store vinduer. I øjeblikket lyser det meste af lyset et skabsrum på den ene side og et kontor på den anden. “Forskningsbiblioteker har en følelse af at være meget mørke, og det er dramatisk, men til tider, med vores vejr i Ny England, vil du bringe lidt lys ind,” sagde Beha. “Bevaringsstandarder har holdt os meget fokuseret på at styre lys, men jeg tror, vi vil være i stand til, når vi studerer mulighederne, at introducere lidt mere dagslys i rumene.”

fremtidige besøgende vil også bemærke et nyt sikkerhedssystem. Nu, en vagt sidder ved et skrivebord i lobbyen, ansvarlig for at byde gæster velkommen og orientere og sikre, at samlingerne forbliver sikre—en kombination af pligter, som Hyry anerkender, er ikke ideel. I den nye plan vil besøgende blive mødt af en udpeget medarbejder—en ny stilling—og vil kun interagere med sikkerhed på vej ud gennem en separat udgangsdør.

“vi vil have dig til at komme ind i dette bibliotek og tænke, ‘Jeg er et særligt sted. Dette sted er smukt, det er udsmykkede. Noget virkelig vigtigt foregår her, “” Hyry sagde. “Vi vil ikke have dig til at tænke,” Åh, hører jeg til her?’Vi ønsker, at det skal formidle en følelse af tilhørsforhold.”

uden for lobbyen kommer måske den største ændring til læsesalen—det eneste sted forskere kan tilbringe tid med genstande fra samlingen. Personalet sidder foran i rummet, overvåger det og hjælper forskere. Men som det står, er det lidt for en størrelse, der passer til alle.

“et meget specifikt punkt skal gøres,” siger Hyry under en tur og hvisker for ikke at forstyrre de dusin mennesker, der forsker. “Dette værelse er for højt….Vi ønsker rum, der muliggør interaktion, og vi ønsker, at nogle steder skal være stille. For hvis du kommer fra Frankrig i en uge for at studere ting, du kun kan komme her, så vil du have et optimalt studiemiljø.”

den nye plan opdeler rummet i tre sektioner, så grupper kan arbejde sammen uden at forstyrre dem, der foretrækker at gøre deres forskning i stilhed. Personalet vil fortsætte med at overvåge og arbejde med gæsterne, men der vil være en separat lydisoleret indgang og helpdesk-område.

en etage under alt dette vil Houghtons badeværelser blive udvidet og gjort kodekompatible. Dens stakke, der ligger i kælderen og underkælderen, skal omarrangeres under konstruktionen (især under badeværelserne), med alle bøger omhyggeligt sporet og flyttet.

heldigvis vil næsten hele samlingen være tilgængelig til brug i et midlertidigt hjem i udvidet tidsskriftrum. Det er ikke et ukendt sted for disse bedrifter: før Houghton blev bygget, Harvard lagrede dem på samme sted, engang kaldet “Treasure Room.”

“der er noget, vi tager en vis tilfredshed fra i denne plan,” sagde Hyry. “Det er noget af en homecoming.”

da Keyes Metcalf ankom som direktør for Harvard University Library og bibliotekar for Harvard College Library i September 1937, indså han hurtigt tre ting om universitetets samlinger: de var store, varierede og ikke særlig velbevarede. Udvidelse (afsluttet i 1915) manglede aircondition. Dette skabte en klæbrig situation—nogle gange bogstaveligt—for de sjældne bøger, der er indeholdt i. Bibliotekarer kæmpede for at holde deres samlinger beskyttet mod vinterens tørre varme, sommerens fugtighed, og stadig mere gennemgribende forurening fra byen.

inden for måneder efter hans udnævnelse satte Metcalf tre forslag foran Harvard Corporation. Den første var til et separat sjældent bogbibliotek, forbundet med udvidelse via tunnel. Det andet var for et tilstødende bibliotek for studerende. Den tredje var, at en lagerfacilitet skulle deles med andre biblioteker. De tre planer blev hurtigt godkendt og hjulpet af en donation fra Arthur A. Houghton Jr. ’29—selv en bogsamler. Houghton og Lamont ankom i kort rækkefølge; depositaren kom først med i 1986.

det voldsomme tempo i plangodkendelse og finansiering blev matchet af tempoet i design og teknik. Houghton valgte Vilhelm G. Perry, mest berømt for sin omhyggelige restaurering af koloniale Vilhelmsburg, som chefarkitekt. Byggeriet kom i gang næsten øjeblikkeligt, hvilket viste sig at være en stor velsignelse: biblioteket blev afsluttet kort før angrebet på Pearl Harbor.

“Houghton Library blev bygget omkring det sidste øjeblik, hvor det var muligt at udføre et sådant arbejde,” skrev Bainbridge Bunting, Ph. D. ’52, i Harvard: an Architectural History. “Et par måneder senere ville mangel på materialer som følge af krigen have gjort konstruktion umulig; efter krigen ville omkostningerne til materialer og arbejdskraft have udelukket en sådan virksomhed alene af økonomiske grunde.”Lamont Bibliotek, afsluttet lige efter krigen, viser, hvor stor en arkitektonisk forskel et halvt årti kunne gøre.

for at gennemføre det første projekt så hurtigt krævede et stort engagement fra det tidligere Treasure Room ‘ s lille personale. I en Houghton Library Chronicle: 1942-1992, tidligere Houghton bibliotekar Vilhelm H. Bond kaldte bevægelsen af bøger fra udvidelse til deres nye placering “en gør-det-selv-operation,” hvor personalet ofte blev anklaget for at flytte bøger om natten og i fridage:

dette” hjemmeindustri ” – aspekt af flytningen til det nye bibliotek og forberedelserne til dets dedikation, nødvendiggjort af budgetmæssige begrænsninger af personalets størrelse, lagde betydelige byrder på de involverede. Samtidig skabte det en følelse af engagement og espirit de corps, der har gennemsyret Houghton Library i det meste af sin historie.

houghtons espirit de corps forbliver. På spørgsmålet om, hvordan bøgerne logistisk vil blive flyttet, så Hyry hjælpeløst til himlen. “Jeg smiler, fordi jeg synes, det er meget sandsynligt, at næsten alle medarbejdere bliver nødt til at flytte noget på et tidspunkt,” sagde han med en latter. “Og når jeg taler om det offentligt, med god grund, taler jeg om, hvor spændende det er, fordi det er bogstaveligt talt en mulighed for en gang i livet at gøre noget godt i denne bygning….Men det er ikke et lille projekt, og det er utroligt forstyrrende for vores medarbejdere, og de er heroiske om det.”

“det er helt sikkert alle hænder på dæk,” tilføjede han.

i en ideel verden behøver biblioteket slet ikke at lukke, men omfanget af renoveringen kræver alt andet end at lukke bygningen i et år, der begynder i September 2019. For Hyry Og Salomo vil ventetiden dog være det værd. Houghton planlægger allerede for mange flere besøgende, efter at renoveringen er afsluttet, og Solomon sagde, at han har modtaget e-mails fra alumner, der udtrykker begejstring for projektet og bibliotekets fremtid.

” jeg synes, det er bare at øge interessen for og undervise og bruge bøger,” sagde Solomon. “Og det vil glæde min kone, for nu går min samling et sted, og hun kan slippe af med rodet.”

Posted on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.